Какви материали се използват за направата на мебели в България?

Table of Contents Example

Материалите, от които са направени мебелите ви

Дърво

Дървото е един от най-популярните материали за мебели в света, и България не е изключение. То е издръжливо, привлекателно и може да бъде изработено в множество стилове и отделки. Някои от най-често използваните видове дърво включват бук, дъб, чам и орех.

ПДЧ(плоскости от дървени частици)

Това е вид дървен материал, който се състои от дървесни частици, които са обединени под налягане със специални смоли. ПДЧ е по-евтин от масивното дърво и често се използва за изработване на мебели като шкафове, бюра и маси.

МДФ (медиум-денсити фибърборд)

МДФ е вид инженерен дървесен материал, който е по-гладък и по-устойчив на влага от ПДЧ. Той често се използва за производство на мебели със сложни форми или детайли.

Метал

Металът е често използван материал в мебелната индустрия, особено за мебели като столове, маси и легла. Неръждаема стомана, алуминий и желязо са някои от най-често използваните метали. Металът е също толкова използван и за градински мебели или катерушки за децата.

Стъкло

Стъклото се използва най-вече за маси или декоративни елементи на мебели. Често се комбинира с други материали като дърво или метал за създаване на уникален и съвременен вид. Всички обаче знаем, че това е един от най-крехките материали за правене на мебели и не само, затова трябва да сме изключително внимателни. Също така не оставяйте децата си близко до стъклените мебели, защото при счупване могат да бъдат изключително опасни.

Пластмаса

Някои съвременни мебели използват пластмаса заради нейната гъвкавост, устойчивост на атмосферни условия и ниска цена. Често се използва за градински мебели или мебели за деца, защото са по-крехки и по-лесно могат да се счупят. Важно е да знаете за пластмасовите мебели е, че след продължително подлагане на слънце започват да губят цвета си и да променят формата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *